Saturday, 28 September 2013

#12 Naikkan seri wajah dengan INNERSHINE

Alhamdulillah sejak sebulan yang lalu saya mengamalkan memakan pati prune dari innershine..disebabkan hanya boleh tahan makan saya mulakan pemakanan pati prune dengan separuh botol sehari. Selepas lebih kurang 3 minggu saya mengambil pati prune sebotol selama 2 hari.

Honestly memang ada perubahan selepas memakan pati prune dari inner shine. Walaupun perubahannya tidaklah ketara tapi yang paling obvious adalah pada kulit wajah saya. Kulit saya kelihatan lebih lembab dari kebiasaan yang most of the day kering dan tidak bermaya..(ayat iklan)

Then sistem penghadaman pun bertambah baik


Bila makan supplement dalam bentuk cecair..ramai akan tertanya tentang rasa kan?
Rasa pati prune ni sangat sedap dan manis.

Bila waktu terbaik untuk makan?
malam sebelum tido..seeloknya 1 botol sehari

Kebaikan?

  • Vitamin C sangat bagus untuk immunisasi kita dan juga menggalakkan penghasilan colegen dalam badan untuk keanjalan kulit dan secara tidak lansung kita akan sentiasa kelihatan lebih muda remaja..
  • fibre- bagus untuk penghadaman dan toxify toxin
  • anti-oxidant- melambatkan proses penuaan
  • cantik..cantik...cantik..menaikkan seri wajah,,muka macam maya karin
sangat recommended untuk bakal-bakal pengantin di luar sana....


Saturday, 7 September 2013

#11 Preparation

salam,

Tinggal around 2 months lagi before 'the happy day' and as for preparation untuk menaikkan seri so far

1. Last week normal facial..abis semua white head and black head aunty facial picit keluarkan. I dont have major skin problem, just t zone saja..oily and whiteheads.
For all bride to be saya recommmend u all pergi facial 2 weeks earlier sebab our skin need to recover lepas dipicit.


2. Brand's Innershine Pati Prune.
Honestly this is my first time makan pati prune ni sebab nak naikkan seri la konon..1st time makan pun dah nampak perubahan. Bangun pagi terus rasa perut kempis sedikit dan senang ketika membuang. FYI, produk ni sangat tinggi kandungan vitamin C and sangat bagus untuk sistem pertahan dan pencernaan badan kita..Bila dalam dah sihat, maka terpancarlah seri di wajah..


Ada lagi banyak benda yang patut dibuat oleh bride-to-be..tapi belum kesempatan dan awal lagi.Antaranya adalah:
- menurunkan berat badan
- scrub badan
- mengurut
- pedicure and medicure
- bandi susu+bunga...:P
- beli baju tidur seksi..haha