Sunday, 22 December 2013

DIY PHOTOBOOTH AND GUESTBOOK STATION

Alhamdulillah dah masuk sebulan lebih bergelar Puan aka Madam Sarah..akward jugak mula-mula student panggil madam kat kolej..macam rasa dah tua pulak..huhu

Anyway, back to my wedding preparation..kali ni nak share about my diy photobooth..

1.SIZE.First thing about the size, kena tentukan nak besar mana and tinggi mana..As for my photobooth rasanya tinggi dalam 7 kaki

2.RANGKA design macam mana..make sure stable..

 dari google


3.BAHAN yang digunakan adalah paip PVC..Boleh pilih nak pakai yang warna putih atau biru..Saya guna warna biru sebab lebih stable..(abah buatkan..tq abah)

Total cost so far RM54

4. BACKDROP. Untuk backdrop beli kali dalam 2.5m X 3
kain beli kat kamdar rm2 X semeter....

so total untuk kain = RM15

5.DECORATION..yang ni terpulak untuk citarasa masing-masing..part decoration ni mestilah adik saya yang kretif+menawan buatkan..

dan hasilnya....







semua buat sendiri...yay!!










No comments:

Post a Comment